Rinnande Ögon

Risken för ständigt rinnande och tårande ögon uppkommer vanligtvis med stigande ålder. Att ha rinnande ögon då och då är helt normalt, speciellt när det är kallt ute eller vid hård blåst. Vid rinnande ögon rinner dock ögonen också inomhus. Det kan hända att tårarna kan orsaka symptom som kladdiga glasögon och tårar som rinner ned på tidningen. Det finns många orsaker till att tårarna rinner och det finns olika sätt att lindra symptomen.

Tårvätska bildas av bland annat ögats tårkörtlar. Syftet med tårvätskan är att hålla hornhinnan fuktig. Tårvätskan dräneras via kanaler till näshålan. Vid retning av ögat och vid gråt ökar produktionen av tårvätska. Produktionen av tårar varierar. Inomhus vid datorn är den mindre jämfört med vistelse utomhus. Är det blåsigt stimuleras vissa känselnerver i ögat, vilket gör att det produceras mer tårvätska.
För att minska besvären med rinnande ögon måste först och främst en undersökning göras för att klarlägga anledningen till symptomen så att vi kan rekommendera er den bästa tankbara behandlingen. Detta kan bestå av tårsubstitut, salva, gel, värmemassage eller kosttillskott.

Få behandling för dina rinnande ögon!