Kliniken och dess utrustning

Stockholms Synklinik har en omfattande modern utrustning för kvalificerade undersökningar.

3D OCT 2000

Instrumentet kombinerar en högupplöst funduskamera i färg med den allra senaste högupplösta OCT-tekniken. Den ger en väldigt högupplöst bild av fundus (inre delen av ögat) samtidigt som man kan studera de olika lagren av näthinnan.

Topograf CA 200

Detta är det perfekta hjälpmedlet för att finna och diagnostisera olika förändringar på hornhinnan som t ex toppig hornhinna (keratokonus). Instrumentet används även vid tillpassning av kontaktlinser samt vid analys av möjlig lämplighet för refraktiv kirurgi (operation som återställer synskärpan och eliminerar/minskar behovet av glasögon eller linser).

Spaltlampa SL-D4

Detta är ett instrument för att undersöka ögonen. Spaltlampan består av en stark ljuskälla tillsammans med ett mikroskop och gör det möjligt att se en förstorad bild av olika delar av ögat. På så sätt kan diagnos ställas på ett antal olika ögonsjukdomar. Detta instrument används även vid linstillpassning och linskontroller.

Kombinationsinstrument TRK-1 P

Detta är ett unikt instrument som kombinerar 4 funktioner i en kompakt enhet. Med hjälp av detta instrument får vi en tryckmätning, en autorefraktion (Den mäter automatiskt det preliminära refraktionsvärdet, dvs vilken synkorrektion som behövs), pachymetri (mäter tjockleken av hornhinnan) och den centrala formen på hornhinnan (keratometri).

Centerfield Perimeter (SYNFÄLT)

Med en synfältsundersökning (perimetri), testar man förmågan till perifert seende. En synfältsundersökning kan indikera möjliga skador i ögat samt i synbanan som är ledningsbanan upp till syncentrum i hjärnan.

Bästa utrustningen kombinerat med kompetens och omtanke ger bästa undersökningen